SuperZzz – Propoliszos méz

1 990 Ft
Egységár : 7 960 Ft /kg

PROPOLISZ+MÉZ
Propolisz krémmézzel egyesítve a természet édes antibiotikuma. 100%-ban természetes immunerősítő hatású készítményünk. Támogatja az immunrendszert, pozitivan hat a torokgyulladásra, gyomorbántalmakra. Kevéssé savas, így gyengébb gyomrúaknak is.
Kiszerelés: 250g

Leírás

Propolisz tinktúra kenhető, édes formában

SuperZzz termékeink alap alkotóelemei a propolisz és a krémméz. E két elem pozitív hatásait turbózuk fel még virágporral, gyömbérrel, és bio minősített dél-amerikai kakaóval valamint bio minősített csipkével.

A benne lévő propolisz koncentrátum csaknem 1 hónapnyi mennyiségű propolisz tinktúra erejével ér fel.


A propoliszos méz jótékony hatásai?

Gazdag aminosavakban, flavonoidokban, esszenciális ásványi anyagokban, vitaminokban (A, C, E, PP, és B komplex), nyomelemekben (nátrium, kálium, magnézium, kalcium, cink, vas, króm, mahngán), tanninokban. 100%-ban természetes immunerősítő hatású készítményünk.

Támogatja az immunrendszert, pozitivan hat a torokgyulladásra, gyomorbántalmakra. Kevéssé savas, így gyengébb gyomrúaknak is. Fertőtlenítő, baktériumölő és szaporodás gátló tulajdonságú. Hatásos torok-, garat-, gége-, orrüreg-, arcüreggyulladás, orrgarathurut terápiájában.

PROPOLISZ – ANTIBIOTIKUM

A propolisz a legerősebb természetes antiszeptikum, amelyet az ókori Egyiptom óta használnak terápiás hatása miatt. A népi gyógyászatban régóta használják különféle betegségek kezelésének kiegészítőjeként, az utóbbi időben pedig egyre több kutató vizsgálja és értékeli tulajdonságait.
A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a propolisz több mint 20 baktériumot és 30 fajta vírust képes elpusztítani (beleértve azok változatait is).

Antimikrobiális hatását 80 mikroorganizmus tenyészeten elemezték, köztük Streptococcusok, Staphylococcusok, Salmonella, Proteus, bacillusok,  Saccharomyces cereus, Mycobacterium phlei, Mycobacterium tuberculosis, Candida albicans.

A propolisz sokrétű jótékony hatása a gyantáknak, balzsamoknak és a mirigyváladék kémiai összetételének köszönhető, amely gazdag  aminosavakban, flavonoidokban, esszenciális ásványi anyagokban, vitaminokban (A, C, E, PP, és B komplex), nyomelemekben (nátrium, kálium,  magnézium, kalcium, cink, vas, króm, mahngán), tanninokban. Mindezek az anyagok erős antivirális, baktericid, antioxidáns, fertőtlenítő és érzéstelenítő hatást adnak a propolisznak (5,2-szer erősebb, mint a novokain).

KRÉMMÉZ – ÁLTALÁNOS IMMUNERŐSÍTŐ

méz kiváló immunerősítő, köztudottan ismert jótékony hatásairól. Olyan elemeket tartalmaz, mint a kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-vitamin. Gyulladás-, és fájdalom csillapító valamint gyomorproblémákat enyhítő hatása is kimagasló.

A propoliszos méz fogyasztása

Használat előtt keverd össze, krémesre, mert a virágpor függetlenül a friss palackozástól, képes a termék tetején megragadni.
Keverés után, kellemes krémes állaga miatt, önmagában is rendkívül élvezetes. De kitűnően alkalmazható reggelik, zabkása, müzli, natúr joghurtok kiegészítőjeként.

Ha megeszel akár önmagában, akár gyógyteába keverve két kanál mézet mielőtt ágyba bújnál, felgyorsíthatod az anyagcsere-folyamatokat. Ugyanis összetevőinek köszönhetően beindítja a máj működését, ezáltal turbó fokozatra kapcsolja az éjszakai zsírégetést és méregtelenítést.

Még hatékonyabb immunerősítés bio alapanyagokkal

A méltán hatékony propoliszos krémmézünket tovább erősítettük virágporral, gyömbérrel valamint bio minősített dél-amerikai kakaóval és csipkebogyóval.

Az eredmény így, olyan finom, és különleges ízvilággal rendelkező krémmézek, melyeknek alkotó elemeinek az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásai felerősödnek, így igazi szuperélelmiszerekké formálódnak. Ebből adódóan, az átlagosnál jóval nagyobb mennyiségben tartalmazzák az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagokat, ásványi anyagokat és vitaminokat.

További propoliszos mézeinket itt találod:

JÓ TANÁCSOK A TERMELŐI MÉZ FOGYASZTÁSÁHOZ

  • Attól a termelőtől vegyél mézet, akit ismersz, akiben megbízol!
  • Érdemes meggyőződni arról, hogy ténylegesen méhészkedik vagy csak felvásárolja és tovább adja a mézet.
  • A méz természetes velejárója a kristályosodás. Minden méz fajtának, virágból eredően és fruktóz-glükóz-szacharóz arányából kiindulva megvan a sajátos kristályosodási formája és ideje. Van olyan méz, mely akár évekig folyékony marad (pl. akác) és van mely kitermeléskor még folyékony, barna, de idővel fehér, krémes állagú (pl.: repce) vagy szemcsésesn kristályosodó ( pl. hárs), akár ketté váló mézfajta (pl.: napraforgó, melynél a megkristályosodott és folyékonyréteg elkülönül)-
  • A kristályos mézet ismét folyékonnyá lehet tenni, ha meleg vizes fürdőbeteszed.
  • Ne tedd a mézet azonnal a forró teába, csak akkor, amikor már a tea langyos lett! A méz 40 Celsius fok felett elveszti az összes pozitív hatóanyagát!!