Akció!

Lépesméz

2000 Ft 1800 Ft

A lépesméz a legmagasabb biológiai értékű méz, mely csupán viaszból és mézből áll, de jelentős lehet propolisz tartalma is.  A méhek méhviasszal zárják le a mézzel megtelt sejteket, azaz az így lezárt sejtekben a méz teljesen természetes formájában marad meg.

Kedvelt csemege, mely az akác virágzását követően nincs kipergetve a lépből és eredeti formájában kerül a könnyedén nyitható/zárható dobozkába.

Jótékonyan hat a légzőszervekre, homlok- arcüreg gyulladásra, köhögésre, a szervezet ph-jára. Rágáskor tisztítja a fogakat, erősíti a fogínyt.

Kiszerelés: 220 g

Leírás

Milyen jótékony hatásai vannak a szervezetünkre?

A lépesméz jótékony hat:

  • a légzőszervekre (pl. orrdugulás esetén kb. 5 percnyi rágcsálás után érezhető az eredmény),
  • homloküreg és arcüreg gyulladás esetén,
  • virágpor allergia tüneteinek csökkentése (az allergiás időszak előtt minimum egy hónappal kell elkezdeni napi egy diónyi lépszelet fogyasztását,
  • köhögéscsillapító,
  • alvássegítő,
  • segíti az emésztést,
  • a szervezet ph-jára,

Rágáskor tisztítja a fogakat, erősíti a fogínyt.

Hogyan kerül ebbe a formába?

Magát a lépet méhviaszból a méhek készítik. A viaszlép aranysárga színű hatszögletű sejtekből áll, melybe az érett akácmézet a méhek elraktározzák, és mivel a méz hidroszkopos, a későbbi vízfelvétel meggátlása miatt lefedik, viasz és propolisz keverékéből álló szürkés fehér sejtfedéllel.

A kaptárból kivéve, a mézzel teli keretet megtisztítva, az adott méretre való kivágása után, egyenesen ebbe a dobozkába kerül és szállítjuk nektek.

Friss, természetes, egészséges és rendkívül finom, melynek minden alkotóeleme fogyasztható!

Hogyan fogyaszd

A lépes mézet ma desszertként vagy különleges édességként fogyasszuk, de közkedvelten eszegetik megfázások idején is.

Az erre a célra kialakított dobozból könnyen kanalazható, apró kockákra vágva lehet tálalni és önmagában vagy akár kenyér, fagylalt, gyümölcsök mellé fogyasztani.

Egy kb. diónyi nagyságú lépszeletet elrágcsálva (kb. negyed óráig) oldódnak ki belőle a hatóanyagok. Miután ízét elvesztette, ki lehet köpni, de le is lehet nyelni.

Minden része fogyasztható, de vannak akik a viaszt nem nyelik le, hanem miután ízét elvesztette kiköpik.

Másik fogyasztási formája ha a tálcából a lép a lépgerincről lekanalazva van fogyasztva, így kevesebb viaszt veszünk szánkba, ami könnyebben lenyelhető.

Ajánlott emésztési zavarok esetén, viasz, magas nyomelem, vitamin és enzimtartalma miatt.