Akció!

Repce

1200 Ft1900 Ft

Kevéssé savas, krémszínű és krémes állagú méz. Gyomorsav-túltengésnél rendkívül hatásos. Magas vastartalma miatt vérszegénység ellen ajánlott. Kiemelkedően magas energizáló képessége, kemény szellemi és fizikai munkát végzők, és a sportolók is étrendjükbe illeszthetik.

Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

A repceméz jótékony hatásai

  • csökkenti a gyomorsavtúltengést, így akár étrendbe is illeszthető,
  • erősíti az immunrendszert,
  • fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő,
  • vérszegénység esetén is hatásos magas vastartalma miatt,
  • magas szőlőcukor tartalma miatt jelentős az energizáló hatása, így sportolók, magas fizikai munkát végzők mindennapi étrendjébe ajánlott,
  • kémhatásának köszönhetően egyre gyakrabban használják lúgosító kúrák vagy a candida diéta részeként,
  • kiváló gyógyhatással van mandulagyulladás esetén.

A repceméz tulajdonságai

  • roppant gyorsan (napok alatt) sűrűsödik, krémesen kristályosodik igen magas szőlőcukor tartalma miatt,
  • nem illatú méz,
  • aromája édes, kellemes, leginkább a szőlőcukoréra emlékeztet,
  • krémes, zsír szerű állaga miatt rendkívül jó kenhető.
  • Tárolását tekintve ajánljunk kamrában, hűtőben tartani, de semmiképpen sem melegen, napnak kitéve. Így megtartja azt a rendkívüli krémes állagát, ami a repceméz sajátossága.

Hogyan fogyasszuk?

  • önmagában, akár lefekvés előtt is,
  • kenyérre kenve, reggelikhez és akár kávéba is, kellemes íze miatt,
  • teában különösen erősíti a tea aromáját és gyógyhatásait,
  • főzéshez, sütéshez is jó ízesítő tud lenni.

JÓ TANÁCSOK A TERMELŐI MÉZ FOGYASZTÁSÁHOZ

  • Attól a termelőtől vegyen mézet, akit ismer, akiben megbízik! Előny, ha meg lehet nézni: tényleg méhészkedik a termelő!
  • A méz természetes velejárója a kristályosodás. Van olyan méz, ami ha nem kristályos, amikor megveszi, nagy valószínűséggel nem is teljes értékű méz.
  • A kristályos mézet ismét folyékonnyá lehet tenni, ha meleg vizes fürdőbe vagy gőz fölé teszi.
  • Ne tegye a mézet azonnal a forró teába, csak akkor, amikor már a tea langyos lett! A méz 40 Celsius fok felett elveszti az összes pozitív hatóanyagát!!