Repceméz

1 200 Ft2 690 Ft
Egységár : 2 832 Ft4 800 Ft /kg

A repceméz gyomorsav-túltengésre és magas vastartalma miatt vérszegénység ellen kiválóan alkalmazható. Kiemelkedően magas az energizáló képessége, ajánlott szellemi, fizikai munkát végzők, és a sportolóknak egyaránt!

Leírás

Mi is a repceméz?

A repce káposztafélék családjába tartozó növény, ezért a repcéről termelt méz fehér vagy vajsárgás színéről, káposztaszerű illatáról és enyhén borsos ízéről ismerhető fel. Magas a szőlőcukor (glükóz) tartalma. Található még benne gyümölcscukor (fruktóz) és maltóz.

Hogyan lesz krémméz, a repceméz?

A repceméz állaga és színe kitermelést követően folyékony barna színű, de pár nap alatt krém színűvé és gyakran kő keményre kristályosodik. A leggyorsabban kristályosodó méz fajta. Azért, hogy könnyen kenhetővé, szinte margarin állagúvá alakítsuk, a kitermelést követően a mézkrémesítőgépbe töltjük, ahol lassú sebeséggel, bizonyos időközönként keverve, a kristályszemcsék ‘kisebbre’ morzsolódnak, így krémméz állagúvá válik.

A repceméz jótékony hatásai

  • csökkenti a gyomorsavtúltengést, így akár étrendbe is illeszthető,
  • erősíti az immunrendszert,
  • fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő,
  • vérszegénység esetén is hatásos magas vastartalma miatt,
  • magas szőlőcukor tartalma miatt jelentős az energizáló hatása, így sportolók, magas fizikai munkát végzők mindennapi étrendjébe ajánlott,
  • kémhatásának köszönhetően egyre gyakrabban használják lúgosító kúrák vagy a candida diéta részeként,
  • kiváló gyógyhatással van mandulagyulladás esetén.

A repceméz tulajdonságai

  • roppant gyorsan (napok alatt) sűrűsödik, krémesen kristályosodik igen magas szőlőcukor tartalma miatt,
  • nem domináns illatú méz,
  • aromája édes, kellemes, leginkább a szőlőcukoréra emlékeztet,
  • krémes, zsír szerű állaga miatt rendkívül jó kenhető.
  • Tárolását tekintve ajánljunk kamrában, hűtőben tartani, de semmiképpen sem melegen, napnak kitéve. Így megtartja azt a rendkívüli krémes állagát, ami a repceméz sajátossága.

Hogyan fogyasszuk?

Mivel nem domináns ízvilág jellemzi, ezért univerzális felhasználású.

Fogyaszthatod:

  • önmagában, akár lefekvés előtt is,
  • kenyérre kenve, reggelikhez és akár kávéba is, kellemes íze miatt,
  • teában különösen erősíti a tea aromáját és gyógyhatásait,
  • főzéshez, sütéshez is jó ízesítő tud lenni.

Mi mire használjuk?

A legkülönfélébb és díjnyertes termékeink előállításához a legjobb, legkrémesebb mézre van szükségeünk, melyhez a repceméz tökéletes. Nem domináns és rendkívül lágyra krémesíthető.

Továbbá gyomorkímélő és emésztést segítő gyógyhatásai miatt, minden krémmézünkbe ezeket a hatásokat átültethetjük és kiegészítve egyéb természetes összetevővel ( pl.: liofilizált áfonyával vagy bio kakaóval) olyan termékeket alkottunk meg, melyek nem csak finomak, de rendkívül egészségesek. Nézd meg itt, milyen különleges krémmézeink vannak.


JÓ TANÁCSOK A TERMELŐI MÉZ FOGYASZTÁSÁHOZ

  • Attól a termelőtől vegyél mézet, akit ismersz, akiben megbízol!
  • Érdemes meggyőződni arról, hogy ténylegesen méhészkedik vagy csak felvásárolja és tovább adja a mézet.
  • A méz természetes velejárója a kristályosodás. Minden méz fajtának, virágból eredően és fruktóz-glükóz-szacharóz arányából kiindulva megvan a sajátos kristályosodási formája és ideje. Van olyan méz, mely akár évekig folyékony marad (pl. akác) és van mely kitermeléskor még folyékony, barna, de idővel fehér, krémes állagú (pl.: repce) vagy szemcsésesn kristályosodó ( pl. hárs), akár ketté váló mézfajta (pl.: napraforgó, melynél a megkristályosodott és folyékonyréteg elkülönül)-
  • A kristályos mézet ismét folyékonnyá lehet tenni, ha meleg vizes fürdőbeteszed.
  • Ne tedd a mézet azonnal a forró teába, csak akkor, amikor már a tea langyos lett! A méz 40 Celsius fok felett elveszti az összes pozitív hatóanyagát!!