Gesztenyeméz

1 890 Ft4 390 Ft
Egységár : 4 621 Ft7 560 Ft /kg

Rendkívül magas ásványianyag tartalma. Íze jellegzetesen enyhén kesernyés utóízű. Fogyasztása pozitív hatással van a vérszegénységre, és rendkívül hatásos kimerültség, legyengült állapot és étvágytalanság esetén egyaránt. Rendszeres fogyasztása akadályozza a trombózisok kialakulását. Visszértágulat mérséklésére is alkalmas.

 

Leírás

A gesztenyeméz szervezetre gyakorolt pozitív hatása

  • vérkeringést javító hatású,
  • jó hatással van a visszértágulatokra,
  • érgyulladásnál külsőleg is jótékonyan hat,
  • vérszegénység ellen kiváló,
  • kimerültség, legyengült állapot és étvágytalanság esetén,
  • izzasztó, fokozza a potenciális erőt.

A Gesztenyeméz jellemzői

  • színe a barna, általában sötétbarna,
  • íze nagyon karakteres, kissé kesernyés,
  • íze és illata egyaránt gesztenyére emlékeztető,
  • lassan kristályosodik,
  • ásványi anyag tartalma (foszfor, kalcium, vas) magas.

Hogyan fogyasszuk?

  • önmagában napi 2-3 kiskanállal
  • külsőleg, pakolásként is használhatjuk visszér problémák kezelése esetén
  • reggelihez, vajas kenyérre kenve rendkívül finom
  • főzéshez, sütéshez nem ajánljuk kesernyés utóíze miatt

JÓ TANÁCSOK A TERMELŐI MÉZ FOGYASZTÁSÁHOZ

  • Attól a termelőtől vegyél mézet, akit ismersz, akiben megbízol!
  • Érdemes meggyőződni arról, hogy ténylegesen méhészkedik vagy csak felvásárolja és tovább adja a mézet.
  • A méz természetes velejárója a kristályosodás. Minden méz fajtának, virágból eredően és fruktóz-glükóz-szacharóz arányából kiindulva megvan a sajátos kristályosodási formája és ideje. Van olyan méz, mely akár évekig folyékony marad (pl. akác) és van mely kitermeléskor még folyékony, barna, de idővel fehér, krémes állagú (pl.: repce) vagy szemcsésesn kristályosodó ( pl. hárs), akár ketté váló mézfajta (pl.: napraforgó, melynél a megkristályosodott és folyékonyréteg elkülönül)-
  • A kristályos mézet ismét folyékonnyá lehet tenni, ha meleg vizes fürdőbeteszed.
  • Ne tedd a mézet azonnal a forró teába, csak akkor, amikor már a tea langyos lett! A méz 40 Celsius fok felett elveszti az összes pozitív hatóanyagát!!