Akció!

Erdei Mézharmat

1600 Ft2800 Ft

Sötétebb, szinte fekete, íze rendkívül zamatos, kiváló vesetisztító, légúttisztító, húgyúti fertőtlenítő. Ásványi anyag tartalma rendkívül magas. Különleges aromája egyedülálló a mézfajták között.

Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Az Erdei méz pozitív tulajdonságai

  • Immunerősítő hatású,
  • kimagaslóan gazdag ásványi anyagokban,
  • ásványi anyagtartalma mellett , vas tartalma is rendkívüli, így vérszegényeknek ajánlott,
  • értisztító, koleszterinszint karbantartó/csökkentő
  • légúttisztító, légúti hurutos megbetegedésekre vagy ezek megelőzésére kiváló
  • idegnyugtató,
  • vesetisztító és húgyúti fertőtlenítő

Hogyan fogyasszuk?

  • önmagában napi 4-5 kiskanállal
  • reggelikhez, kenyérre kenve kitűnő, tejben izgalmas aromát kölcsönöz,
  • teában rendkívüli módon erősíti a tea aromáját és gyógyhatásait, különleges ízt adva az ital élvezetéhez,
  • főzéshez, sütéshez nem ajánljuk intenzív aromája miatt.

Az erdei (édesharmat) méz tulajdonságai

Mézharmat vagy édesharmat méznek kimondottan a nem virágzó fák nektárjából készülő, a méhek által növények levelein található mézharmat összegyűjtésével előállított mézet nevezik. Emiatt az erdei méz virágportartalma elenyésző.

  • Nagyon sötét, szinte fekete színű,
  • enyhe illatú, markáns ízű, de évről évre az íze a gyűjtési területtől függően változik,
  • Ásványi anyag tartalma kimagasló,
  • különleges aromája egyedülálló a mézfajták között,
  • illata enyhe, a fenyőerdő illatára emlékeztet,
  • rendkívül sűrű állagú, kristályosodási időtartama lassabb, de hajlamos,
  • alacsony a virágportartalma.

JÓ TANÁCSOK A TERMELŐI MÉZ FOGYASZTÁSÁHOZ

  • Attól a termelőtől vegyen mézet, akit ismer, akiben megbízik! Előny, ha meg lehet nézni: tényleg méhészkedik a termelő!
  • A méz természetes velejárója a kristályosodás. Van olyan méz, ami ha nem kristályos, amikor megveszi, nagy valószínűséggel nem is teljes értékű méz.
  • A kristályos mézet ismét folyékonnyá lehet tenni, ha meleg vizes fürdőbe vagy gőz fölé teszi.
  • Ne tegye a mézet azonnal a forró teába, csak akkor, amikor már a tea langyos lett! A méz 40 Celsius fok felett elveszti az összes pozitív hatóanyagát!!