Akácméz
Az Országos Magyar Mézversenyen EZÜST fokozatú mézként díjazott. Kiválóan alkalmas köhögés csillapítására, gyomorsavtúltengésre, cukorbetegségre illetve a szervezet általános fertőtlenítésére, sőt májregeneráló hatással is bír!
Mennyiségi akciók | Mennyiség | Kedvezményes ár / termék |
---|---|---|
Többet, jobb áron! | 2 - 4 | 1 288 Ft |
Többet, jobb áron! | 5 + | 1 232 Ft |
Leírás
A híres akácméz
Az akácméz nem véletlenül vált Hungarikummá – a selyemfűméz mellett – és egyben hazánk legkedveltebb mézfajtájává, hiszen rendkívül tiszta, áttetsző, selymes és könnyed ízvilágú méz.
A Magyarországon előállított mézek közül világszerte a legismertebb és legkeresettebb az akácméz. Egész Európa tekintetében, itt kis hazánkban fordulnak elő a legkiterjedtebb akácfa állományok és összefüggő erdősségek.
Országos viszonylatban pedig a nógrági akác az, mely a leghíresebb és minőségben is legkeresettebb. Fénylően arany zöldes színű, kellemes ízű, könnyű textúrájú méz, lágyan érződnek rajta a virágos jegyek. Vitamin- és ásványianyagokban gazdag, így mindennapi fogyasztásával nagyban hozzájárulhatsz egészséged megőrzéséhez.
Az akácméz egészségre gyakorolt pozitív hatása
- fertőtlenítő hatása miatt köhögésre, torokfájásra, megfázásra, felső légúti megbetegedésekre
- immunrendszer erősítő magas vitamintartalma miatt
- méregtelenítő, tisztítja a májat és a beleket,
- gyomorsav túltengés miatti emésztési zavarokra,
- kalciumtartalmának köszönhetően csonterősítő,
- és nyugtató hatása is ismert.
Az Akácméz tulajdonságai
- Csaknem víztiszta vagy egészen világossárga árnyalatú,
- íze kellemesen édes, nem karakteres, kevésbé savas,
- illata az akácvirágra emlékeztet,
- magas gyümölcscukor tartalma miatt kevésbé kristályosodik,
- tartalmaz robinint, akacint, illóolajokat.
Az akácméz cukorbetegek részére a legjobb választás alacsony szacharóz tartalma miatt, de javasolt csak kismértékben fogyasztani.
Akácméz cukorbetegek részére
Alacsony szacharóz tartalma miatt az akácméz kis mértékben fogyasztható a cukorbetegek számára is. A benne lévő gyümölcscukor lassan alakul át a szervezetben az azonnal felhasználásra kerülő szőlőcukorrá. Így a vércukor szintet nem ugrasztja meg hirtelen.
Fontos kiemelni, hogy rendszeres fogyasztás előtt mindenképpen szükséges orvosi egyeztetés.
Hogyan fogyasszuk?
- az akácmézet ajánljuk kávéba, melynek rendkívül selymes ízt ad,
- önmagában napi 4-5 kiskanállal (akár lefekvés előtt is)
- teában különösen, lágy íze miatt, még élvezhetőbbé teszi a tea aromáját
- reggeli, shake, műzi mellé ízesítéshez, főzéshez, sütéshez, kiválóan adagolható, könnyed íze miatt.
Allergiával küzdők számár is ajánljuk alacsony pollenkoncentrációja miatt, valamint alacsony glikémiás indexe révén bármilyen diétába beépíthető.
Akácméz cseppmentesen
Láttad már a cseppmentes szeleppel ellátott Akácméz kiszerelésünket?
Tiszta, nem ragad, könnyen adagolható. Az ismert maci formás mézesüveggel ellentétben, ez a cseppmentes szeleppel ellátott flakonos kiszerelésünk egyszeri nyomásra a kívánt mennyiség könnyedén adagolható teába, kávéba, reggelihez. Nem hagy nyomot és ragacsos felületet és ráadásul könnyen újrahasznosítható mivel nagyon jól visszanyeri eredeti formáját.
Az akácméz a kristályosdási ideje a 2-3, akár 4 év is lehet, ezért hosszú ideig folyékony marad, így kiválóan adagolható a cseppmentes kiszerelésünkkel.
JÓ TANÁCSOK A TERMELŐI MÉZ FOGYASZTÁSÁHOZ
- Attól a termelőtől vegyél mézet, akit ismersz, akiben megbízol!
- Érdemes meggyőződni arról, hogy ténylegesen méhészkedik vagy csak felvásárolja és tovább adja a mézet.
- A méz természetes velejárója a kristályosodás. Minden méz fajtának, virágból eredően és fruktóz-glükóz-szacharóz arányából kiindulva megvan a sajátos kristályosodási formája és ideje. Van olyan méz, mely akár évekig folyékony marad (pl. akác) és van mely kitermeléskor még folyékony, barna, de idővel fehér, krémes állagú (pl.: repce) vagy szemcsésesn kristályosodó ( pl. hárs), akár ketté váló mézfajta (pl.: napraforgó, melynél a megkristályosodott és folyékonyréteg elkülönül)-
- A kristályos mézet ismét folyékonnyá lehet tenni, ha meleg vizes fürdőbeteszed.
- Ne tedd a mézet azonnal a forró teába, csak akkor, amikor már a tea langyos lett! A méz 40 Celsius fok felett elveszti az összes pozitív hatóanyagát!!