Akácméz

1 400 Ft3 790 Ft
Egységár : 3 989 Ft5 600 Ft /kg

Az Országos Magyar Mézversenyen EZÜST fokozatú mézként díjazott. Kiválóan alkalmas köhögés csillapítására, gyomorsavtúltengésre, cukorbetegségre illetve a szervezet általános fertőtlenítésére, sőt májregeneráló hatással is bír!

Mennyiségi akciók Mennyiség Kedvezményes ár / termék
Többet, jobb áron! 2 - 4 1 288 Ft
Többet, jobb áron! 5 + 1 232 Ft

Leírás

A híres akácméz

Az akácméz nem véletlenül vált Hungarikummá – a selyemfűméz mellett – és egyben hazánk legkedveltebb mézfajtájává, hiszen rendkívül tiszta, áttetsző, selymes és könnyed ízvilágú méz.
A Magyarországon előállított mézek közül világszerte a legismertebb és legkeresettebb az akácméz. Egész Európa tekintetében, itt kis hazánkban fordulnak elő a legkiterjedtebb akácfa állományok és összefüggő erdősségek.

Országos viszonylatban pedig a nógrági akác az, mely a leghíresebb és minőségben is legkeresettebb. Fénylően arany zöldes színű, kellemes ízű, könnyű textúrájú méz, lágyan érződnek rajta a virágos jegyek. Vitamin- és ásványianyagokban gazdag, így mindennapi fogyasztásával nagyban hozzájárulhatsz egészséged megőrzéséhez.


Az akácméz egészségre gyakorolt pozitív hatása

  • fertőtlenítő hatása miatt köhögésre, torokfájásra, megfázásra, felső légúti megbetegedésekre
  • immunrendszer erősítő magas vitamintartalma miatt
  • méregtelenítő, tisztítja a májat és a beleket,
  • gyomorsav túltengés miatti emésztési zavarokra,
  • kalciumtartalmának köszönhetően csonterősítő,
  • és nyugtató hatása is ismert.

Az Akácméz tulajdonságai

  • Csaknem víztiszta vagy egészen világossárga árnyalatú,
  • íze kellemesen édes, nem karakteres, kevésbé savas,
  • illata az akácvirágra emlékeztet,
  • magas gyümölcscukor tartalma miatt kevésbé kristályosodik,
  • tartalmaz robinint, akacint, illóolajokat.

Az akácméz cukorbetegek részére a legjobb választás alacsony szacharóz tartalma miatt, de javasolt csak kismértékben fogyasztani.

Az akácméz a legkevesebb virágport tartalmazó mézek egyike, így a virágporra allergiások is próbálkozhatnak fogyasztásával.

Akácméz cukorbetegek részére

Alacsony szacharóz tartalma miatt az akácméz kis mértékben fogyasztható a cukorbetegek számára is. A benne lévő gyümölcscukor lassan alakul át a szervezetben az azonnal felhasználásra kerülő szőlőcukorrá. Így a vércukor szintet nem ugrasztja meg hirtelen.

Fontos kiemelni, hogy rendszeres fogyasztás előtt mindenképpen szükséges orvosi egyeztetés.

Hogyan fogyasszuk?

  • az akácmézet ajánljuk kávéba, melynek rendkívül selymes ízt ad,
  • önmagában napi 4-5 kiskanállal (akár lefekvés előtt is)
  • teában különösen, lágy íze miatt, még élvezhetőbbé teszi a tea aromáját
  • reggeli, shake, műzi mellé ízesítéshez, főzéshez, sütéshez, kiválóan adagolható, könnyed íze miatt.

Allergiával küzdők számár is ajánljuk alacsony pollenkoncentrációja miatt, valamint alacsony glikémiás indexe révén bármilyen diétába beépíthető.

Akácméz cseppmentesen

Láttad már a cseppmentes szeleppel ellátott Akácméz kiszerelésünket?

Tiszta, nem ragad, könnyen adagolható. Az ismert maci formás mézesüveggel ellentétben, ez a cseppmentes szeleppel ellátott flakonos kiszerelésünk egyszeri nyomásra a kívánt mennyiség könnyedén adagolható teába, kávéba, reggelihez. Nem hagy nyomot és ragacsos felületet és ráadásul könnyen újrahasznosítható mivel nagyon jól visszanyeri eredeti formáját.

Az akácméz a kristályosdási ideje a 2-3, akár 4 év is lehet, ezért hosszú ideig folyékony marad, így kiválóan adagolható a cseppmentes kiszerelésünkkel.


JÓ TANÁCSOK A TERMELŐI MÉZ FOGYASZTÁSÁHOZ

  • Attól a termelőtől vegyél mézet, akit ismersz, akiben megbízol!
  • Érdemes meggyőződni arról, hogy ténylegesen méhészkedik vagy csak felvásárolja és tovább adja a mézet.
  • A méz természetes velejárója a kristályosodás. Minden méz fajtának, virágból eredően és fruktóz-glükóz-szacharóz arányából kiindulva megvan a sajátos kristályosodási formája és ideje. Van olyan méz, mely akár évekig folyékony marad (pl. akác) és van mely kitermeléskor még folyékony, barna, de idővel fehér, krémes állagú (pl.: repce) vagy szemcsésesn kristályosodó ( pl. hárs), akár ketté váló mézfajta (pl.: napraforgó, melynél a megkristályosodott és folyékonyréteg elkülönül)-
  • A kristályos mézet ismét folyékonnyá lehet tenni, ha meleg vizes fürdőbeteszed.
  • Ne tedd a mézet azonnal a forró teába, csak akkor, amikor már a tea langyos lett! A méz 40 Celsius fok felett elveszti az összes pozitív hatóanyagát!!