Méhviasz gyertya – adventi
Tedd különlegessé és egészségessé az Adventi koszorút. Engedd, hogy a méhek és kaptár illata átjárja a szobádat és elűzze a bacilusokat.
Kifejezetten a koszorúra van méretezve, mely bájos hangulatot varázsol, tisztítja a levegőt és természetes méhviasz illatot áraszt, ráadásul jóval tovább ég, mint a hagyományos parafin tartalmú gyertyák. Csak natúr, nem színezett, 100% természetes méhviaszból, úgy, ahogy a méhek is szeretik.
Méret: 7,5 cm(magasság) x 4 cm(átmérő) – 55 g
Leírás
Természetes gyertya az adventi koszorúra
Az Advent időszaka mindenkinél már a karácsonyra való hangolódást jelenti. A koszorú pedig ékes eleme a vasárnapi asztaloknak.
De sejtitek valójában a hagyományos gyertyákkal mennyi szennyező anyagot juttattok a környezetekbe?
A természetnek és a méheknek köszönhetően azonban nem csak ízlésessé, de természetessé és még egészségessé is formálhatjuk a koszorút igazi méhviaszból készült gyertyákkal.
Saját termelésű méhviaszból készült adventi gyertyáink kifejezetten a koszorúra lettek méretezve, mely bájos hangulatot varázsol, tisztítja a levegőt és természetes méhviasz illatot áraszt, ráadásul jóval tovább ég, mint a hagyományos parafin tartalmú gyertyák.
Tedd különlegessé és egészségessé az Adventi koszorút. Engedd, hogy a méhek és kaptár illata átjárja a szobádat és elűzze a bacilusokat.
Csak natúr, nem színezett, 100% természetes méhviaszból, úgy, ahogy a méhek is szeretik.
További méhviasz gyertyáinkat – melyek akár ünnepre, neves alkalomra, ajándékba, de szimplán szobai díszítésre is – itt találod.
Mi a méhviasz?
A méhviaszt a méhek a lépek építésénél használják, melyet saját váladékaikból állítanak elő. Ez a viaszanyag nagyon rugalmas és tökéletes vízlepergető hatással rendelkezik.
Miért egészséges a méhviasz gyertya?
Negatív ionokat bocsát a levegőbe, ami nyugtató hatású. A felsőlégúti megbetegedések tüneteit is csökkenti, fertőtlenítő, csíraölő hatású. 100% természetes anyag, nem esik át kémiai kezelésen. Lángja melegebb, meghittebb hangulatot varázsol a szobába. Égési időtartama jóval hosszabb a parafin tartalmú gyertyákénál.
Miért káros a hagyományos gyertya?
- Kőolajszármazékokból készül, amelyből az égés során az dízeles autófüsthöz hasonló anyagok (pl. toluol, benzol, ) kerülnek a levegőbe.
- Az illatosítóanyagok és festékek miatt további károsanyagok kerülnek a levegőbe.
- Ráadásul a ma oly divatos mécsesek cink és ólom tartalmú tégelyekben kerülnek forgalomba. Ezek pár országban már szabályozva vannak, de nálunk még nem.
- “Mindannyiszor elégetünk egy paraffin gyertyát, a lakás levegőjébe több száz toxikus vegyi anyag kerül, kisebb- nagyobb mennyiségben”. – Két tudós állítása (Ruhullah Massoudi és Amid Hamidi, a Dél-Karolina Állami Egyetemről)
Hogyan tisztítja a levegőt a méhviasz gyertya?
A méhviasz gyertya égés közben negatív töltésű ionokat termel. Az ellentétes töltések vonzása miatt a negatív ionok képesek megkötni az olyan, a levegőben szálló pozitív részecskéket, mint az apró baktériumok, pollenek, por, vagy allergén anyagok. Az így megkötött részecskék nehezebbé válnak, és a gravitációnak köszönhetően a földre hullanak, ahol már könnyedén össze lehet söpörni vagy porszívózni őket. A méhviasz gyertya így képes jótékonyan hatni az allergiás, vagy asztmás tünetekre is.
JÓ TANÁCSOK A TERMELŐI MÉZ FOGYASZTÁSÁHOZ
- Attól a termelőtől vegyél mézet, akit ismersz, akiben megbízol!
- Érdemes meggyőződni arról, hogy ténylegesen méhészkedik vagy csak felvásárolja és tovább adja a mézet.
- A méz természetes velejárója a kristályosodás. Minden méz fajtának, virágból eredően és fruktóz-glükóz-szacharóz arányából kiindulva megvan a sajátos kristályosodási formája és ideje. Van olyan méz, mely akár évekig folyékony marad (pl. akác) és van mely kitermeléskor még folyékony, barna, de idővel fehér, krémes állagú (pl.: repce) vagy szemcsésesn kristályosodó ( pl. hárs), akár ketté váló mézfajta (pl.: napraforgó, melynél a megkristályosodott és folyékonyréteg elkülönül)-
- A kristályos mézet ismét folyékonnyá lehet tenni, ha meleg vizes fürdőbeteszed.
- Ne tedd a mézet azonnal a forró teába, csak akkor, amikor már a tea langyos lett! A méz 40 Celsius fok felett elveszti az összes pozitív hatóanyagát!!